Gedragsregels spelers

Beste speler van de Paasberg,

Wat fijn dat je dit seizoen (weer) bij de Paasberg voetbalt!
We zijn een vereniging waar samenzijn en samendoen erg belangrijk is. Plezier in de sportbeleving voor IEDEREEN, zowel op als naast het veld, staat daarbij voorop. Dit bereiken we alleen door met elkaar sportiviteit en respect na te streven.

Je zult begrijpen dat hier voor jou als speler ook regels bij horen. Iedereen moet zich daaraan houden, zodat de Paasberg een gezellige vereniging blijft waar iedereen zich thuis voelt. Hieronder zetten we de belangrijkste regels voor je op een rijtje. Ook leggen we uit wat de gevolgen zijn wanneer jij je niet aan deze regels houdt. We vragen je om het formulier goed door te lezen.

Dit zijn de gedragsregels

•  Je gedraagt je in het veld en hebt RESPECT voor IEDEREEN in en rondom het veld.

• Je vloekt en scheldt niet, en maakt geen kwetsende, discriminerende of bedreigende

opmerkingen.

• Tijdens wedstrijden toon je inzet en ben je sportief naar je teamgenoten en tegenstanders.

• Je respecteert en accepteert de beslissingen van de scheidsrechter en grensrechters.

• Je bent op de trainingen aanwezig en tijdens de trainingen toon je inzet en respect naar de

trainer toe.

• Afmelden voor een training of wedstrijd doe je ruim op tijd (voor wedstrijden uiterlijk op

donderdagavond) bij je leider/trainer (niet in de appgroep!) en alleen met een goede reden.

• Je zorgt dat je ruim op tijd bent voor trainingen en wedstrijden. Bij een thuiswedstrijd is dit

minimaal een half uur voor het begin van de wedstrijd.

• Bij een uitwedstrijd verzamel je binnen de hekken van het sportpark.

• Er wordt verwacht dat je doucht na de training en thuis- en uitwedstrijden. Douchen na de

wedstrijd is verplicht als je meerijdt met andere ouders/verzorgers (niet douchen betekent zelf

zorgen voor vervoer).

• Je gaat netjes en zuinig om met sponsorkleding van de club (dus niet thuis/buiten dragen).

• Je ruimt samen met je medespelers alle spullen op die jouw team gebruikt heeft tijdens de

training.

• Je gooit je afval altijd in de daarvoor bestemde prullenbakken.

• Voetbalschoenen in de kantine zijn verboden.

• Je bent zuinig op de materialen die gebruikt mogen worden. Dit betekent ook dat je je niet

ongeoorloofd op de velden begeeft.

• Je maakt je voetbalschoenen buiten schoon voordat je de kleedkamer in gaat en je laat met je

team de kleedkamer altijd netjes achter (zowel tijdens trainingen als bij thuis- en uitwedstrijden).

• Je laat geen vrienden van buiten de vereniging toe in de kleedkamer.

• In de kleedkamer worden geen foto- of video-opnames gemaakt. Dit wordt streng bestraft!

• Je vernielt niet met opzet andermans eigendommen en maakt je niet schuldig aan diefstal. Ook

dit wordt streng bestraft! De schade is voor de dader en van diefstal zal altijd aangifte worden

gedaan.

• Fietsen en brommers zet je op de hiervoor bedoelde ruimte bij de ingang van het complex.

• Je rookt op het terrein alleen op de daarvoor bedoelde plaatsen.

• Zolang je minderjarig bent, drink je bij de Paasberg GEEN alcohol.

• Je spreekt Nederlands binnen het hek van onze vereniging.

Niet naleven van de regels heeft gevolgen

• Als je je ernstig misdraagt zal dit altijd direct gevolgen hebben. Afhankelijk van je wangedrag zul je een passende straf krijgen, variërend van een schorsing tot royement en/of verwijdering van het sportpark.

• Dit geldt ook voor het herhaaldelijk overtreden van de gedragsregels. Er zal door je trainer of leider tweemaal worden gewaarschuwd, daarna krijg je een officiële waarschuwing per brief. Ben je jeugdlid, dan worden op dat moment ook je ouders/verzorgers geïnformeerd en eventueel uitgenodigd voor een gesprek.

• Is er daarna nog steeds geen verbetering, dan zal er een passende straf volgen, variërend van een schorsing tot royement en/of verwijdering van het sportpark.

In uitzonderlijke gevallen kan worden afgeweken van het hierboven beschreven proces om tot een passende straf te komen.