Gedragsregels ouders/verzorgers

Beste ouder/verzorger,

Wat fijn dat uw zoon of dochter dit seizoen (weer) bij de Paasberg voetbalt!
We zijn een vereniging waar samenzijn en samendoen erg belangrijk is. Plezier in de sportbeleving voor IEDEREEN, zowel op als naast het veld, staat daarbij voorop. Dit bereiken we alleen door met elkaar sportiviteit en respect na te streven.

Omdat de Paasberg een vereniging is door en voor vrijwilligers, verwachten we ook van u een actieve en positieve bijdrage. Daarnaast gelden er voor ouders/verzorgers enkele gedragsregels die ervoor zorgen dat de Paasberg een fijne vereniging is voor alle spelers en vrijwilligers.

Wat verwachten we van u als ouder/verzorger

•   U toont belangstelling tijdens wedstrijden en moedigt de kinderen aan op een POSITIEVE manier.

•   U zorgt dat er bij wedstrijden (en indien gewenst door de trainer/leider bij de trainingen) minimaal

1 ouder/verzorger aanwezig is (tot en met O12), dan wel dat er is geregeld dat er een andere

volwassene aanwezig is die de verantwoordelijkheid heeft voor uw kind.

•   U zorgt voor vervoer bij uitwedstrijden (in samenspraak met de leider/trainer).

•   U helpt met het wassen van wedstrijdkleding.

•   U draagt op wat voor manier dan ook uw steentje bij als vrijwilliger binnen onze vereniging.

•   U zorgt ervoor dat uw kind altijd op tijd aanwezig is voor de training en wedstrijd.

•   U zet uw kind af binnen de hekken van de Paasberg als u zelf niet aanwezig kunt zijn en u haalt uw

kind ruim op tijd binnen de hekken op na een training of wedstrijd (tot en met O10).

•   U geeft, telefonisch of per whatsapp (niet in de appgroep!), ruim op tijd door aan de leider/trainer

als uw kind niet kan trainen of spelen (afhankelijk van leeftijd speler), met een geldige reden. Voor

wedstrijden is dit uiterlijk op donderdagavond.

•   U zorgt ervoor dat de sponsorkleding van uw kind in goede staat blijft.

Dit zijn de gedragsregels

•   Als ouder/verzorger heeft u een voorbeeldfunctie voor de jeugd, en dus geeft u het goede voorbeeld.

•   U heeft respect voor iedereen die betrokken is bij de wedstrijd of training.

•   U schreeuwt, discrimineert en/of scheldt niet langs de lijn en u bemoeit zich niet met de training of

wedstrijd in negatieve zin.

•   U laat het trainen en coachen over aan de trainer en leider!

•   U staat buiten het veld achter de hekken en niet op het veld.

•   U mag altijd op- of aanmerkingen hebben over de gang van zaken binnen de club; in dat geval

bespreekt u deze met het bestuur en/of leider/trainer van het team BUITEN de training of

wedstrijd.

•   U rookt op het terrein alleen op de daarvoor bedoelde plaatsen.

•   U bewaakt dat uw minderjarige kind geen alcohol drinkt bij de Paasberg.

•   Binnen het hek van onze vereniging spreekt u Nederlands (uiteraard voorzover u het Nederlands

beheerst).

Door u aan deze regels te houden en een actieve bijdrage te leveren, draagt u een belangrijk steentje bij aan het voetbalplezier van uw kind.