DVOV JO- 10 tegen s.v. de PAASBERG JO-10 zaterdag 15 april 2023. - sv de Paasberg

DVOV JO- 10 tegen s.v. de PAASBERG JO-10 zaterdag 15 april 2023.

22 april 2023 13:45

Jaimy Cornelissen

DVOV JO- 10 tegen s.v. de PAASBERG JO-10 zaterdag 15 april 2023.

Na 3 weken stil te hebben gelegen, afgelaste wedstrijden en weet ik het allemaal. Was het vandaag eindelijk tijd om weer een wedstrijd te spelen. Op naar Velp, man wat een drukte bij die clubs om 08.30. Bij ons moeten we eerst iemand wakker bellen om het hek open te doen rond die tijd. Volgens mij zijn daar al vrijwilligers die blijven slapen om alles klaar te zetten. Toppertjes hoor.

Kleedkamer opzoeken, kleedkamer 1. Snel omkleden, komt daar ineens Ferry Dicks binnenlopen. Tenminste dat dacht ik. Bleek het mini-Ferry te zijn. Devinn, ik vraag me af wat die hier doet en misschien pupil van de week bij ons was. Moest jo-8 ook om 08.30 hier voetballen en wij onze kleedkamer delen. Iedereen omgekleed, veld opzoeken.
Volgens mij had Constant de bril niet op in de ochtend of een borreltje te veel gehad. We hebben 3x de warming up gedaan op een verkeerd veld en werden overal weggestuurd. Uiteindelijk worden we achterin weggeduwd en staan we goed. Dat zijn we wel gewend πŸ˜‚.

1e helft
Wedstrijd begint, Janissa aanvoerder. We beginnen goed. Tegenstander is gelijkwaardig, komen gelijk op een 0-1 voorsprong door onze Simon. Hij krijgt de bal 3x terug vanuit de keeper en prikt het uiteindelijk in. Dan begint DVOV beter te voetballen. Vooral 1 speler valt op, zonder raar te doen weet ik nu nog niet of het een meisje of jonge is. Hij/zij prikt de bal vanaf een paar meter met links in de hoek. We hebben het erover langs de lijn. Uiteindelijk wordt den naam geroepen, blijkt het ook een Simon te zijn. Maar kan ook afkorting van Simone zijn. Dus weten we het nu nog niet πŸ˜‚. De 1e helft gebeurd niet veel, behalve dat de 1-1 viel waarbij de bal een halve meter uit was geweest. Iemand die met ons mee was gaf daar commentaar op en kreeg gelijk een reprimande van de dienstdoende scheidsrechter. Wegens privacyregels mag ik de naam niet noemen. Maar hij heeft nu dus een stadion/veld verbod bij DVOV gekregen.

2e helft
Gelijke stand, niks aan de hand. 2e helft wordt het ineens heel anders. De achterhoede staat te slapen, lijkt wel of ze het verleerd zijn in 3 weken. Niet met je mannetje meelopen, voor je tegenstander staan i.p.v. erachter. Jay pakt nog een paar ballen maar elke keer een man meer situatie. Jessey die z’n longen uit zijn lijf loopt, Quinten die zenuwachtig wordt achterin omdat we achter komen. Dan gaat het hard, 2-1. 3-1. Nee dit wordt hem niet, 4-1. We zuchten een paar keer en proberen wat om te zetten. Maar het mag niet baten, paar prachtige aanvallen en we worden wakker bij 7-1. Alleen omdat de scheidsrechter affluit voor de 3e helft te beginnen. We hebben snel ranja nodig om deze zure smaak weg te drinken.

3e helft
Jan de groep aangesproken, geprobeerd om de juiste poppetjes op de juiste plekken te zetten. Zorgen dat het middenveld ook terug zakt, vooral als we achterstaan. Ook hiervan moeten ze leren. Het wordt al iets beter van onze kant. Bilal krijgt een grote kans maar schiet m er niet in. Dan wordt het ook 8-1. Zijn blij als de wedstrijd klaar is, dan uit het niets komt Amy ineens met een briljante pass op Bilal. Deze keer schiet hij hem er wel netjes in. 8-2. Dat staat al wat beter. Langs de zijlijn probeer ik nog wat aanwijzingen te geven, zoals dat Janissa haar lichaam erin moet gooien. Waarop de scheidsrechter mij nog even toespreekt, dat ze dat niet moet doen want zijn zoon staat bij haar en ze is 2 koppen groter πŸ˜‚. Dat heeft ze tegenwoordig altijd.

4e helft.
Nog even een paar minuten bikkelen en we kunnen deze totale offday achter ons laten. In de verte hoor ik nog wel het team van jo-8 achter elkaar juichen. Die hebben met 10-2 gewonnen. Ik denk dat ik de volgende wedstrijd daar maar ga kijken 😁.
Bij ons wordt het alweer 9-2. Mooie aanval, er zit ook gewoon meer voetbal in. Eerlijk is eerlijk. Janissa krijgt nog een halve volley die de keeper redt. Dan komen we eruit, 3 spelers van ons op de keeper af. Bilal doet het zelf, schiet tegen de keeper en uiteindelijk scoort hij hem toch. 9-3. Jessey stormt nog een keer op, schiet vanaf de zijlijn en de keeper duikt hem eruit. Vervolgens moet die weer hard terugrennen om de bal weg te halen achterin. Dat doet die met een achterwaartse duik kopbal ala Van Persie tegen Spanje πŸ‡ͺπŸ‡Έ op het WK. Alleen dan de andere kant op. Tot hilariteit en verbazing van de toeschouwers. Het wordt nog 9-4 door Simon en daarmee is de wedstrijd afgelopen. Annie miste we achterin helaas vandaag. En dat wordt volgende week niet anders. 3 kinderen op vakantie waarbij er sterkhouders bij zitten en Jay onze vaste keeper. Maar gelukkig spelen we thuis en hebben ze daar lekkere friet en een feestmiddag erbij.

Jaimy Cornelissen

Bron: Fotografie: Constant Kusters
Delen

Lees meer over:
JO-10

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!