Paasberg JO-10 - SML JO-10 zaterdag 18 maart 2023. - sv de Paasberg

Paasberg JO-10 - SML JO-10 zaterdag 18 maart 2023.

22 maart 2023 15:15

Jaimy Cornelissen

Paasberg JO-10 - SML JO-10
Daar waren we weer, op onze thuishaven de Paasberg. Nadat het vorige week afgelast was door de Siberische weersomstandigheden. Mochten we tegen SML-aantreden. Wat een verschil met vorige week, 13 graden en het zonnetje. De ene week super slecht, de andere week net zo goed. Lijkt Vitesse wel.

Zoals vorige week afgesproken, bleven er 2 pupillen thuis. Deze keer waren het Annie en Janissa. Janissa kon het niet begrijpen, want die had wel 1x getraind in de laatste 4 weken. Dat moest toch genoeg zijn voor een basisplek.
Uiteraard niet, werd er duidelijk gecommuniceerd met stalen gezichten van Jan en Constant.

De wedstrijd gaat beginnen, SML ook weer met maar met 6 man aan de aftrap en 1 wissel. Wij gelukkig “maar” 9.

1e helft:
We hebben er zin in, dat valt gelijk te zien. We beginnen fel aan de wedstrijd. Met voorop onze strijdster Amy. Wat vandaag al gelijk opviel, was dat ze uit haar schulp kroop en ook haar acties durfde te maken. Niet gelijk de bal afgeven maar ook eens voor eigen succes gaan. Waar vaak op wordt gemopperd door Jan. Dit zou achteraf 1 van haar betere wedstrijden zijn, nu doortrekken. Het is dan ook niet voor niets dat de 1-0 uit een mooie actie kwam van Amy. Ze schoot vanaf een meter of 8 en de keeper kon de bal er nog net uit halen. Alleen had hij niet gerekend op onze superspits Simon, die op de goede plek stond om de bal erin te prikken. Lekker! We staan positioneel goed, ook onze gleuven maker Jessey. Die er even 3 slidings achter elkaar uitgooit en de bal zo heroverd. Samen met Liam maken ze een goede indruk achterin. Lekker scherp en de duels winnen. Ook het middenveld loopt lekker, genieten langs de lijn. Zoals tandem Kluivert-Bergkamp, Cocu-Davids, Ronaldo- Ronaldinho en Jaimy Cornelissen - Dennis Driessen vroeger hadden we nu ook z’n super koppel. Amy en Simon vonden elkaar blindelings. Tikkie takka op z’n Braziliaans. Jammer dat het in de 1e helft niet verder kwam dan 1-0. Ondanks een mooi schot van Jessey die 3 seconden daarvoor even snel nog z’n veters liet strikken door de trainer. Niets is te gek. Ook SML was niet ongevaarlijk, maar voetballend kwamen ze er niet echt aan toe.

2e helft:
Even het praatje gemaakt, de wissels erin. De posities worden ingenomen, en gaan met de hap. Doordrukken werd er gezegd. Dan hoeven we ons ook geen zorgen te maken.
De 1e minuten werd het ook goed uitgevoerd, Bilal die de plek van Amy had overgenomen op het middenveld kreeg de bal, kapt iemand uit en de plaatst te bal in de hoek. Zo, dit gaat goed komen is het gevoel langs de kant. Thorsten die weer een keer voorin gepositioneerd werd, kreeg de bal goed voor z’n rechterbeen nadat hij goed doorging op de keeper. Helaas haalt de keeper de bal er net nog uit. Het was hem gegund, niet veel later krijgt hij de bal weer in de kluts mee. Hij haalt aan… BAM! … de bal recht in het gezicht van de keeper. Spel wordt stil gelegd. Wanneer ik aan Thorsten vroeg waarom hij de bal niet gewoon in het netje had gelegd, verklaarde hij dat de ouders van de keeper niet op NVU hadden gestemd (Partij van Constant). Logisch dus.
De wedstrijd vordert, het middenveld is te druk met goals maken. Dat ze vergeten om mee te verdedigen. De bal komt in de kluts en via een been van SML langs Jay. 2-1.. niks aan de hand. Daarna volgen 3 dolle minuten. De 2-2 valt gelijk erna, een identieke goal. Waar onze keeper kansloos was. Voordat ik met me jas op de grond kon gooien zoals onze Hansie kraay het altijd deed. Ligt de bal er alweer in. Ongelooflijk, de beste speler van SML komt 1 op 1 met Jay, hij speelt hem met een mooie sleepbeweging uit en legt hem erin. 2-3 en gelijk het rust signaal. Dit wordt niet gezellig ranja drinken.

3e helft:
De wissels komen er weer in, onder andere Jessey, Liam en Simon mogen erin. Je ziet dat de jongens ook veel buiten schooltijd met elkaar voetballen. Jay speelt de bal op Jessey rechtsback, die geeft de bal langs de lijn naar Liam.. langs de lijn.. goede voorzet op Simon.. maar mist net de bal. Dit zijn de aanvallen waar je op traint. Vlak daarna komt Simon langs de keeper, hij wilt hem in schieten maar wordt net geblokt. Dit is in ieder geval een stuk beter dan de 2e helft. Dan krijgen we een corner, Liam “Touzani” neemt de bal met buitenkant rechts. Hij draait langs de eerste paal en wordt aangeraakt door een SML teen. 3-3!. Zoals elke eigenwijze grootheid in het voetbal drukte hij het nog op ons hart dat het een bewussie was 😂. De aftrap van SML was er ook 1 voor in het boekje. De bal wordt terug gekaatst, de speler schiet vanaf eigen helft.. het zal toch niet 🫣… gelukkig door de vingertoppen van Jay beland de bal op de lat.

Tussendoor was er al geroezemoes langs de lijn en in het publiek. Er stond iemand in het publiek die we nog niet eerder hadden gezien. Verdekt opgesteld, lange jas aan. Kijkend naar ons elftal.. zou dat dan een scout zijn?. Toen we nog een keer keken, bleek het Hemmy Singendonk maar te zijn. De grote baas van de coffee-corner de Walm. Samen met een man die dezelfde kapper heeft als hem Peter “popeye” Cornelissen. Terug naar de wedstrijd, want die is spannend zat.

Eindelijk weer een goede aanval, mooie passjes tussen Jessey-Liam met als eindstation onze Simon weer. Nu staat er niemand in de weg en maakt hij het koelbloedig af! 4-3! Strijdend teruggekomen.

4e helft:
De neuzen staan weer dezelfde kant op, glimlachjes staan weer op hun gezicht. Omdat ik deze wedstrijd toch wel graag wil winnen, geef ik ze extra motivatie. Zoals de echte motivator die ik ben, als Emile Ratelband in z’n Primetime. Besluit ik ze lekker te maken met friet 🍟. Wanneer de winst binnen wordt gehaald. Volgens mij hadden er een paar honger want voor elke meter werd er geknokt. Quinten die een paar goede ballen weg haalde, Omar die goed druk zet op de keeper na aanwijzing van Constant. Jay die gelukkig ook nog niet ontbeten had, pakte een paar onmogelijke ballen. Wat met luid applaus werd ontvangen door het publiek. Zelf kregen we nog 3 goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Bilal en Quinten die de bal op de bal zagen belanden en Liam die een kans verprutste. Maar daar was onze lenige Simon weer, met een halve omhaal en techniek die je alleen bij Ajax in de opleiding leert schoot hij de bal langs de keeper. 5-3! De ontlading was groot, niet zozeer dat het een mooie goal was maar omdat de friet veiliggesteld was. Lekkere overwinning!
De slaapmomenten proberen eruit te krijgen en het knokken voor elkaar erin proberen te houden. De penalty serie werd ook winnend afgesloten, met een 🤫 “shush” viering van Jessey ging de laatste bal erin. Alles beter dan de “Shake, Shake” van vorige keer.

Zaterdag uit tegen OBW! Tot dan.

Bron: fotografie: Constant Kusters
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!